Geelpootmeeuw, Nuldernauw (Gld), 21 augustus 2010

maandag 11 februari 2013

Boottochtje

Zondag 10 februari meegeweest met een boottochtje van Pterodroma vanuit IJmuiden. De hoop was eindelijk de Papegaaiduiker op de (Nederlandse) lijst te kunnen zetten maar het werd al snel duidelijk dat de kans hierop erg klein was. Er werden nauwelijks alkachtigen gezien. Uiteindelijk heb ik slechts één Zeekoet en één Alk waargenomen. Ook verder waren er nauwelijks zeevogels aanwezig: een drietal Jan-van- Genten, wat langsvliegende Roodkeelduikers en Zwarte Zee-eenden en veel Futen.


Jan-van-Gent / Northern Gannet
Morus bassanus

Daarom heb ik me uiteindelijk maar gestort op het fotograferen van de meeuwen die werden aangelokt door de overboord gezette chum.

 
Dwergmeeuw / Little Gull
Larus minutus
 
Grote mantelmeeuw / Great Black-backed Gull
Larus marinus
 
 
Zilvermeeuw / Herring Gull
Larus argntatus

 
Stormmeeuw / Common Gull
Larus canus
 
 
Drieteenmeeuw / Black-legged Kittiwake
Rissa tridactyla
 
Vooral de juveniele Drieteenmeeuwen waren favoriet bij de fotografen. Paul heeft er blijkbaar een wedstrijdje "wie de mooiste drieteen kan platen" van gemaakt. Ik zou zeggen: bekijk de foto's en vel een oordeel.
 
 
 
 
Drieteenmeeuw / Black-legged Kittiwake
Rissa tridactyla
 
Na terugkomst in IJmuiden doorgereden naar Heiloo voor de Kleine burgemeester. De vogel werkte helaas niet mee waardoor het totaal aantal meeuwensoorten voor vandaag op acht bleef staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten